onsdag 13 oktober 2010

Washington D.C

Var ju till D.C nu i helgen. Lördag till söndag. Taxin kom en halvtimme för tidigt. Tjejerna var inte här än,vi känner snubbe. Så gick ut och pratade med honom och sa att han var tidigt och att dom andra inte var här än. Ingen fara sa han jag tar en power nap. Vi känner snubben, vi har han på speed dial :)

Väl framme i Philadelphia gick vi till Dunkin Donuts och köpte frukost. Vi gick tillbaka till busshålls platsen och fick vänta i typ 20 min. Bussen blev försenat i typ en halvtimma för att folk inte kunde komma i tid m.m.

På bussen började Jing prata med en kille i telefonen, hon berättar att vi kunde ha fått stannat i hans lägenghet i D.C. Men vi hade ju redan bokat hostel. Vi pratar mer om saken och kommer fram till att vi ska kolla upp hostelet och om det är skitigt och smutsigt ska vi avboka de. Läste på boknings lappen att det skulle kosta 75$ att avboka.

Väl framme i D.C blev vi avsläppte ett kvarter från China Town. Självklart visste vi inte vart vi skulle, så vi gick till ett apotek runt hörnet. Vi prtatade med en totalt random kille som sa att mitt över gatan går en buss som går egenom den gatan.
Vi hittar bussen och får vänta ett par minuter, biljetten kostade typ 1$. Vi gick av och var inte ens nära gatan vi skulle till. Jing ringer till tanten som jobbar på hostelet. Hon säger att vi är nära, och att vi skulle ha checkat in för typ en timma sedan. Jing ger mig telefonen och försöker förklara för tanten att vi aldrig har varit i D.C förut och att våran buss var försenad. Hon blir arg, jag blir arg. Säger att vi är på väg och lägger på.

Vi går i några minuter Jing pratar med Charles (som har lägenheten) hon säger att det är okej att vi får sova över. Vi beslutar oss för att avboka hostelet.
När vi kommer fram står tanten utanför. Vi går in och frågar om vi kan få se rummet. rummet var helt okej. Men området var mindre bra, kan väl säga att det såg ut som ett av dom "värsta" i D.C. Vi säger att vi vill avboka och att vi är ledsna. Hon säger okej. Vi får betala 130$. Och om vi skulle vilja ha rummet (om vi skulle ångra oss) så var det bara att ringa.

Vi går ut på vägen igen och ropar in en taxi som tar oss till Charles lägenhet. och vilken lägenhet. Egen lobbyist hade han ungt hippt och snyggt. Och lägenheten lika så. Vi pratar om att gå ut på kvällen och han säger att han ska kolla upp några bra ställen. Eftersom lisa är under 21 så kan vi inte gå ut vart som helst :) Vi fräschar till oss och beger oss ut, skulle ta tunnelbanan men bestämmer oss för att ta en taxi. Förtsa stoppet är Vita huset. Efter det gick vi runt lite och bestämmde oss för att köpa biljetter till en tourbus. Vi köpte biljetterna och dom var giltiga 2 dagar. Vi åkte rnt i typ 1.30 men blev nog mer 2 timmar, blev ett rusktigt långt stopp i mitten. När vi kom tillbaka var det nästan mörkt. Vi gick runt lite och käkade sedan på subway. Tog en taxi och åkte "hem". Gjorde oss i ordning. Charles gjorde super goda drinkar till oss. Vi gick ut på ett ställe som hette Black cat (tror jag) Var live band på övervåningen och gay klubb på botten :)

När vi kom hem tittade vi på Avatar.

På söndagen vaknade vi runt 8. Vi gjorde oss i ordning och sen tog Charles oss till en super bra frukost restaurang. Sen åkte vi till George Town. Antar att det var som en gata med små restauranger och shopping. Vi sa hej då till Charles.

Sen åkte vi tillbaka till "centrum" och käkade lite McDonalds.
Efter det gick vi till tourbussarna igen, nästa buss skulle komma om 5 min. Som tur var var det en annan rutt (annan buss). Så vi fick se nya ställen. Sen blev det lite mer shopping. Sen kände vi oss ganska färdiga. Vi åkte tillbaka till lägenheten och hämtade upp våra gjerer i lobbyn. Ropade in en taxå och körde mot china town.

Var hemma i min säng runt 11pm.
hade en super helg och var fortfarande sommar i Washington D.C. Kommer absolut att åka tillbaka :)










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar